Orly Modra : Watberg Senec 10 kolo SCHBL

05.12.2012 23:28

V zápase kola proti sebe nastúpili mužstvá z finále predchádzajúceho ročníka a ktoré sa navzájom dobre poznajú. Mužstvo z Modry sa snažilo vrátiť hráčom zo Senca finálovú prehru z minulého roka a Watberg sa snažil udržať si v tomto ročníku neporaziteľnosť. Keďže sa mužstvá poznajú, vyzeral podľa toho aj priebeh celého zápasu. Od samého začiatku sa obe mužstvá zamerali hlavne na obranu v snahe nedostať gól, navzájom si strážili svoje opory či už na jednej strane Gašparika a Jelemenského, alebo na druhej strane Kováča a Chmelíka. Mužstvá si nedali ani centimeter plochy zadarmo a tak sa hralo jeden na jedného. Hneď na začiatku v 3.min sa ale domáci ujali vedenia zásluhou samostatného úniku rýchlonohého Gaga ktorého na červenej čiare vysunul časovanou prihrávkou Vlasák a ten v samostatnom nájazde usmernil strelu pod lapačku brankára z Watbergu 1:0 Pred vynikajúcou diváckou kulisou mužstvá predvádzali výborný hokejbal s množstvom osobných súbojov a niekoľkými peknými akciami na oboch stranách ihriska.

V druhej tretine sa obraz hry nezmenil, mužstvá sa navzájom strážili a dávali si pozor na rýchle útoky súpera. V mužstve Watbergu citeľne chýbal Hracho, ktorý v spolupráci s Robertom Kováčom vytvárajú najúdernejšiu formáciu prvého útoku a tak sa Kováč vpredu len ťažko presadzoval. V 6.min sa hráčom zo Senca podarilo vyrovnať zásluhou Chmelíka, ktorý sa snažil z pravej strany ihriska nájsť prihrávkou pred súperovou bránkou svojho spoluhráča, ale loptičku si nešťastnou náhodou zrazil do vlastnej bránky jeden z brániacich sa hráčov z Modry 1:1. Hráči z Modry sa snažili reklamovať posunutie bránky, ale video záznamom sa zistilo, že sa loptička dostala za bránkovú čiaru ešte pred jej posunutím. Od tohto momentu si dávali ešte viac mužstvá pozor a tak šancí bolo pomenej a tie ktoré si mužstvá vytvorili, pochytali v tomto zápase vynikajúci brankári.

V tretej tretine sa na ihrisku odvíjal vysoko-taktický zápas a tak na rad prišli trestné strieľania, v ktorých boli nakoniec šťastnejší domáci, keď rozhodujúci nájazd premenil Adam Virág a tak Watberg prvý krát v tomto ročníku odišiel z ihriska ako porazený.

Hlasy po zápase : Ako hodnotíte dnešný zápas?
Matúš Jelemenský, Orly Modra: Podľa môjho názoru bol zápas vyrovnaný,na jednej aj druhej strane bolo hodne vylúčení ale všetko to boli fauly, ktoré vyplynuli z hry, v prvej tretine sme mali viac z hry my, v druhej zasa náš súper, ale na oboch stranách stáli vynikajúci brankári a tak mohli rozhodnúť presilové hry. Nestalo sa tak a na rad prišli samostatné nájazdy, kde je to lotéria. Dnes sme boli úspešnejší my a som rád, že sa nám podarilo vyhrať nad našim odvekým rivalom.
Marek Miko, Watberg Senec: Do zápasu sme nastúpili v trochu pozmenenej zostave nakoľko nám chýbali niektorý hráči, snažili sme sa hrať zozadu zo zabezpečenej obrany, chcely sme sa hrať jednoducho a nie ísť do nejakých kľučiek cez jedného hráča, pretože súper nás dobre pozná, nedarilo sa nám v útoku tak ako by sme so to predstavovali aj preto, že súper hral dobre vo svojom obrannom pásme a o tom nakoniec predsa svedčí aj samotný výsledok 1:1 V prvej tretine sa nám hra nedarila ale o nás je to už známe že máme aj s niektorými papierovo slabšími súpermi slabší rozbeh, zápas sa ale potom vyrovnal a v druhej tretine sme mali navrch zasa my. V poslednej sa mužstvá navzájom skôr strážili, my sme nechceli dostať súpera na koňa,každé jedno oslabenie nám uberalo síl, ale tak isto aj nášmu dnešnému súperovi. Na trestných je to už potom vabank. Možno sme mohli skúsiť dať iných hráčov na nájazdy, ale ako som povedal, je to lotéria a dnes to vyšlo nášmu súperovi. Dúfam, že mu to na budúce rovnako športovo vrátime.

 

Zdroj www.hokejbalsenec.sk